събота, 19 май 2012 г.

Стероиди - Информация

   Човешкото тяло е изградено от милиони клетки различаващи се по функции и растеж. Стероидите се употребяват предимно за мускулна маса и сила. В зависимост от типа стероиди те карат мускулните клетки да произвеждат повече мускулна маса (белтъчини), или повече прираст на силата (креатинфосфат) .
   Около ядрото на една мускулна клетка плуват милиони миниатюрни стероидни рецептори. Свързващите се с тях стероиди се отнасят до клетъчното ядро, където извършват своята работа. Колкото по-голямо количество стероиди има в кръвта, толкова повече ще се свържат със стероидните рецептори.
   Важен фактор е не колко свободни стероиди има в кръвта, а колко от тях ще се съчетаят със стероидните рецептори. Стероидната клетка и рецептора трябва да се съгласуват перфектно. Друг много важен фактор е генетичния. Някои хора се раждат с повече стероидни рецептори от други. Стероидите увеличават способностите на клетките да усвояват аминокиселини.
   Дозата на приетите стероиди е строго индивидуална за всеки човек. На различните хора стероидите действат различно. Не е вярно, че колкото повече добавки употребяваш, толкова по-силен и мускулест ставаш. Най-добрия начина за приемане на стероиди е по метода на "пирамидата". Започва се от малки дози. Когато стигнеш определения максимум започваш да намаляваш дозите два пъти по-бавно, отколкото си ги качил. Хубаво е да има почивки, през които не употребявате стероиди.
   Ефекта от употребените стероиди ще е по-голям ако се съчетават със здтавословно хранене и диети.

Няма коментари:

Публикуване на коментар